Moja najljubša varianta domače pice
strošek za 5 manjših pic ~10€
strošek za 5 manjših pic ~10€
naredite testo za pico, lahko po svojem receptu ali ga pa kupite
jaz ga delam čisto na pamet, recept gre pa nekako takole:
sestavine za testo:
kvas
sol
olivno olje- lahko nadomestite z navadnim
moka
postopek:
Naredim kvasec iz cca ene velike šalce vode in polovičke kvasa (lahko tudi manj) ter žličke soli in žličke sladkorja ter malo moke
več vode kot bote uporabili pri kvascu več testa bo nakoncu za pico, količine kvasa pri tem ni potrebno spreminjati
Ko kvasec vzhaja z kuhalnico vmešam toliko moke, da je testo še pacasto vendar že kot ena kepa, nato dodam cca 1/2 dl olivnega olja in malo premešam. Pustim vzhajat cca 1/2 ure
testo stresem na pekač, na vrhu testa kanem še kako kapljo ali dve olja in z pomočjo olja testo raztegnem z prsti čez cel pladenj
olja ne nanašam na pladenj , ker bi se testo drugaše težje razvleklo čez celo površino.
če pladenj ni prevlečen z teflonom uporabite peki papir
Sestavine za nadev:
paradižnikova mezga
origano
šunka ali kuhan pršut
sir
nacho
koruza,sveža paprika, fižol in čili
postopek:
Testo namažem z mezgo ter potresem z origanom.
Obložim z šunko ter potresem z sirom, koruzo,svežo papriko, fižolom, nacho sirom in čilijem
jaz ga delam čisto na pamet, recept gre pa nekako takole:
sestavine za testo:
kvas
sol
olivno olje- lahko nadomestite z navadnim
moka
postopek:
Naredim kvasec iz cca ene velike šalce vode in polovičke kvasa (lahko tudi manj) ter žličke soli in žličke sladkorja ter malo moke
več vode kot bote uporabili pri kvascu več testa bo nakoncu za pico, količine kvasa pri tem ni potrebno spreminjati
Ko kvasec vzhaja z kuhalnico vmešam toliko moke, da je testo še pacasto vendar že kot ena kepa, nato dodam cca 1/2 dl olivnega olja in malo premešam. Pustim vzhajat cca 1/2 ure
testo stresem na pekač, na vrhu testa kanem še kako kapljo ali dve olja in z pomočjo olja testo raztegnem z prsti čez cel pladenj
olja ne nanašam na pladenj , ker bi se testo drugaše težje razvleklo čez celo površino.
če pladenj ni prevlečen z teflonom uporabite peki papir
Sestavine za nadev:
paradižnikova mezga
origano
šunka ali kuhan pršut
sir
nacho
koruza,sveža paprika, fižol in čili
postopek:
Testo namažem z mezgo ter potresem z origanom.
Obložim z šunko ter potresem z sirom, koruzo,svežo papriko, fižolom, nacho sirom in čilijem