nekaj osvežilnega za poletne dni. Priprava in kuhanje vam vzane le nekaj minut
Sestavine:
za 2 lačni osebi ~ kot samostojna jed
1/2 velike glave kitajskega zelja narezanega na trakce
1 večje korenje narezan na lističe
zelen del manjšega pora narezan na rezine
svetel del pora narezan za praženje
konzerva bambusovih vršičkov
1/2 paprike narezane na koščke
sojina omaka cca 2 veliki žlici svetle ter kanček temne za barvo po želji še 2-3 velike žlice sladko kisle omake
Postopek:
Vse sestavine si pred kuhajnem pripravite ter narežite! Svetel del pora prepražite na olju. Dodajte korenje, papriko in bambus ter pražite še cca 2 min
V vok stresite še zelje ter vse skupaj prelijte z sojino omako ter počasi mešajte. omako lahko dodajate tudi kasneje po okusu. Ko se zelje začne sesedat dodajte še zelen del pora ter po želji sladko kislo omako.
petek, 11. junij 2010
sobota, 5. junij 2010
še nekaj malega da se vam pocedijo sline
česnice pomočite v stopljeno čokolado in odložite na peki papir da se čokolada strdi
po svojem najljubšem receptu specite mufine, nanje nabrizgajte smetano ali kremo ter dekorirajte z češnjicam
torek, 1. junij 2010
Caponata po moje :)
Malo prirejena zelenjavna jed caponata se je danes znašla na jedilniku. In moram rečt da sem bila zelo pozitivno presenečena. Bilo je zelo dobro :)
Sestavine:
olivno olje za praženje
1 sesekljana čebula
3 paradižniki
4 špičaste paprike ( lahko so pisane )
2 veliki žlici koruze v originalu je ni
1 malancan
0,3dl balzamičnega kisa
10 narezanih oliv
1 žlica kaper
1 sesekljana kisla kumarica v originalu je ni
praženi arašidi v originalu so pinjole
česen, sol in poper po okusu
Postopek:
Na olivnem olju prepražite čebulo nato dodajte sesekljano papriko in paradižnik. pokrijte in dušite 20 minut. Vmes pripravite malancane tako da jih zrežete na kocke, posolite ter popečete na ponvi. Ko se paradižnik razpusti ga zalijte z balzamičnim kisom ter dodajte koruzo, malancane, česen, sol in poper. Kuhajte še kakih 10 - 15 minut. Čisto pred koncem kuhanja dodajte olive, kapre in kumarice. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Sestavine:
olivno olje za praženje
1 sesekljana čebula
3 paradižniki
4 špičaste paprike ( lahko so pisane )
2 veliki žlici koruze v originalu je ni
1 malancan
0,3dl balzamičnega kisa
10 narezanih oliv
1 žlica kaper
1 sesekljana kisla kumarica v originalu je ni
praženi arašidi v originalu so pinjole
česen, sol in poper po okusu
Postopek:
Na olivnem olju prepražite čebulo nato dodajte sesekljano papriko in paradižnik. pokrijte in dušite 20 minut. Vmes pripravite malancane tako da jih zrežete na kocke, posolite ter popečete na ponvi. Ko se paradižnik razpusti ga zalijte z balzamičnim kisom ter dodajte koruzo, malancane, česen, sol in poper. Kuhajte še kakih 10 - 15 minut. Čisto pred koncem kuhanja dodajte olive, kapre in kumarice. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
mini sadne tortice
Včeraj sva z mojim dragim dobila na obisk bratca in njegovo predrago. Za prigriznit sem "nahitro" naredila sadne tortice.
sestavine:
modelčke za mini pite
krhko testo za pite
preliv za torte
krema
poljubno sadje
Krhko testo za pite:
1 jajce
15 dag sladkorja (v prahu)
1 vanilijev sladkor
20 dag masla
35 dag moke
1/2 pecilnega praška
Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, dodamo maslo, moko in pecilni prašek.
Napolnimo modelčke in pečemo pri 180 stopinjah da zlato porjavijo.
Krema:
200 ml rastlinske smetane
50g surovega masla
50g sladkorja v prahu
1 bela čokolada (stopljena)
maslo penasto vmešajte z sladkorjem v prahu, v drugi posodi stepite smetano ter jo zmešajte skupaj z maslom. Nakoncu postopoma v kremo vlivajte stopljeno čokolado.
Preliv za torte
Naredite ga po receptu z vrečke
sestava tortic:
Ohlajene podloge iz testa namažite z kremo. Kremo obložite z poljubnim sadjem ter prelijte z malenkost ohlajenim prelivom za torte.
To boste najlažje naredili na pladnju, ker se neboste sekirali če bo preliv stekel z tortic.
sestavine:
modelčke za mini pite
krhko testo za pite
preliv za torte
krema
poljubno sadje
Krhko testo za pite:
1 jajce
15 dag sladkorja (v prahu)
1 vanilijev sladkor
20 dag masla
35 dag moke
1/2 pecilnega praška
Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, dodamo maslo, moko in pecilni prašek.
Napolnimo modelčke in pečemo pri 180 stopinjah da zlato porjavijo.
Krema:
200 ml rastlinske smetane
50g surovega masla
50g sladkorja v prahu
1 bela čokolada (stopljena)
maslo penasto vmešajte z sladkorjem v prahu, v drugi posodi stepite smetano ter jo zmešajte skupaj z maslom. Nakoncu postopoma v kremo vlivajte stopljeno čokolado.
Preliv za torte
Naredite ga po receptu z vrečke
sestava tortic:
Ohlajene podloge iz testa namažite z kremo. Kremo obložite z poljubnim sadjem ter prelijte z malenkost ohlajenim prelivom za torte.
To boste najlažje naredili na pladnju, ker se neboste sekirali če bo preliv stekel z tortic.
Naročite se na:
Objave (Atom)