petek, 30. julij 2010

buttercream icing


maslena krema za torte in muffine



Ko brskam po internetu za recepti se kar naprej pojavlja ta buttercream icing, ki ga uporabljajo na muffinih ali kot prevleka za torte.

Sama zadeva se mi že odkar sem ugotovila zanjo upira, pa vendar sem se odločila da zadevo vseeno preizkusim.

To je alternativa smetani za okraševanje tort in muffinov. Vsekakor je lepše obstojno na torti ali pa mufinih okus je pa bolj tako tako. Za moje pojme čisto presladko

Verjetno sem icing delala prvič in zadnjič

Če pa vseeno koga mika pa tukaj napišem še recept:

Sestavine:

125g masla
300g sladkorja v prahu
1žl mleka
aroma po okusu

postopek:

maslo skupaj z aromo stepite ter postopoma dodajajte sladkor v prahu.
na koncu primešajte še žlico mleka in v kolikor želite icing v določeni barvi še malo barvila za živila.

Kremo premažite preko torte ali pa jo nabrizgajte na muffine.

sobota, 17. julij 2010

Piščanec z mandelji















sestavine:

Piščančeje meso zrezano na rezine
bambus
korenček narezan na rezine
sojini kalčki vloženi
zelen del pora zrezan
majhna čebula zrezana
mur er gobe namočene in zrezane
bučke narezane na palčke
praženi mandelji
sojina omaka
ostrigina omaka
teriaki omaka

Postopek:

Meso na vročem olju nahitro popražite ter ga umaknite z voka.
Popražite čebulo ter dodajte korenček, bambus, gobe, bučke in pražite cca 2 min
dodajte dobro žlico sojine omake, žlico teriaki in žlico ostrigine omake in dobro premešajte.
V omako vmešajte piščanca ter dodajte ostale sestavine dobro premešajte in počakajte samo toliko da por malo "pade skupaj"
Pred serviranjem posujte z mandeljni.

Pa dobertek!

četrtek, 1. julij 2010

spomladanski zavitki

Sestavine

poljubne količine :

mleto meso za čevapčiče
malo kitajskega zelja nadrobno narezanega
malo naribanega korenja
vloženi sojini kalčki
česen
bambusovi vršički nadrobno narezani
kanček sojine omake
slab dl vode (ali manj odvisno od skupne količine mase ) zmešane z žličko moke in  1/4 jušne kocke

riževi krogi za spomladanske zavitke
olje za cvrtje

Postopek:


Mleto meso prepražite , dodajte zelenjavo in česen po okusu ter pražite še kake 2 minuti, zalijte z vodo kateri ste vmešali jušno kocko, sojino omako ter moko ter pokuhajte toliko da se zgosti. Nadev pred uporabo ohladite




liste namočite v vodi za 10 sekund, prestavite na kuhinjsko serveto in napolnite z nadevom. Zavite odlagajte na pomokano površino. Ocvrite do zlato rjavega

Ko so ocvrti so pa tako slastni da jih ni bilo časa pobližje poslikat :)

Sladko kisli piščanec

Sestavine:

paprika malo rdeče malo rumene narezana na kocke 1x1 cm
debel del listov kitajskega zelja narezan na kocke 1x1 cm
bučka narezana na manjše kocke
bambusovi vršički
ananas v konzervi -koščki
korenje narezan na lističe 1x1 cm
koruzni vršički narezani na 1x1 cm
1 omaka la choy

piščanec narezan na kocke
1 jajce in malo mleka
navadna moka
olje za cvrtje

Postopek:


vse sestavine si pripravite pred kuhanjem!
piščančje koščke pomakajte v mešanico zžvrkljanega jajca in 1/2 dl mleka in ga povaljajte v moki ter odlagajte na krožnik - NE en na drugega!- V izogib umazanim prstom uporabljajte kitajske paličice.

Piščanca v majhni posodici kjer je za 1 cm na debelo olja nahitro ocvrite ter ko je rahlo zlato pečen odcedite na papirnati brisački, ponovite tolikokrat da je ves piščanec pečen.
Vso zelenjavo v ponvi na malo olja nahitro popražite nato pa jo postopoma zalivajte z sokom ananasa iz konzerve dokler ni kuhana. Zelenjava mora ostat še vedno hrustljava.
v zelenjavo stresite omako la choy ter ocvrtega piščanca ter pokuhajte toliko da se piščanec in omaka dobro zagrejeta, postrezite z rižom



Večerja za štiri :D

Pa mi je uspelo. In to še zelo dobro:)

Med vikendom je padla ideja, da danes povabiva na večerjo en parček, in danes sva dobila na večerjo prijateljico in njenega (skoraj da že) moža :D .  Odločila sva se za kitajsko, ker imava tu še največ prakse.Po temeljitem premisleku sva se odločila pripraviti sledeč jedilnik:


Za predjed: spomladanski zavitki in rakov čips
za glavno jed: mongolska govedina, piščanec v sladkokisli omaki, piščanec z mandeljni
priloga: riž, kalčki v solati

Ker kalčkov enostavno neznam narest takih kot se šika sem dragega poslala po kalčke kar v kitajca, pa še omakco za sladkokislo sva kupila, ker je bilo že tako ali drugače čisto preveč dela z vsem skupaj.

Po skoraj 3 urah dela sem uspela spackat skupaj fenomenalno večerjico, da se pohvalim ...skoraj brez zamude.

Danes vam prilimam samo slikce Jutri pa napišem še recept za spomladanske zavitke , piščanca z mandeljni in sladko kislega piščanca.