petek, 30. april 2010

mesna rolada



Sestavine:

Perutninsko meso čimvečji zrezki
~(Puranje ali piščančje) cca 600 g / lahko več
jajce
sol
malo sladke smetane
poljubne začimbe
korenje in druga zelenjava po želji
močan cviren
velika plastična vrečka za pomoč pri zvijanju rolade


Postopek:
Zrezke dobro potolcite ter razporedite v obliki kvadrata po plastični vrečki.
Manjši kos zrezka zrežite ter skupaj z polovico jajca in malo smetane zmešajte z paličnim mešalnikom. V zmes dodajte poljubne začimbe in sol ter namažite po zrezkih, obložite z korenjem in poljubno zelenjavo.



Zrolajte v rolado z pomočjo vrečke.
Rolado dobro prevežite z cvirnom, poljubno začinite ter solite , prelijte z oljem ter na pooljenem pekaču pecite na 200 stopinj dokler ni zlatorjavo zapečeno ~ cca 40 min Vmes vsaj dvakrat prelijte z lastnim sokom.

Preden postrežete odstranite cviren ter narežite na kolobarje.


namig
Ko je rolada pečena v pekač vlijete 2 dl vode dobro premešajte, da se sok pečenke stopi ter prelijte v drugo manjšo posodo.
Zgostite z malo vode v kateri ste zmešali žlico moke ter nahitro pokuhajte, po okusu dosolite ter vmešajte čisto malo sladke smetane. omako postrezite k roladi.





Ni komentarjev:

Objavite komentar