Malo prirejena zelenjavna jed caponata se je danes znašla na jedilniku. In moram rečt da sem bila zelo pozitivno presenečena. Bilo je zelo dobro :)
Sestavine:
olivno olje za praženje
1 sesekljana čebula
3 paradižniki
4 špičaste paprike ( lahko so pisane )
2 veliki žlici koruze v originalu je ni
1 malancan
0,3dl balzamičnega kisa
10 narezanih oliv
1 žlica kaper
1 sesekljana kisla kumarica v originalu je ni
praženi arašidi v originalu so pinjole
česen, sol in poper po okusu
Postopek:
Na olivnem olju prepražite čebulo nato dodajte sesekljano papriko in paradižnik. pokrijte in dušite 20 minut. Vmes pripravite malancane tako da jih zrežete na kocke, posolite ter popečete na ponvi. Ko se paradižnik razpusti ga zalijte z balzamičnim kisom ter dodajte koruzo, malancane, česen, sol in poper. Kuhajte še kakih 10 - 15 minut. Čisto pred koncem kuhanja dodajte olive, kapre in kumarice. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
torek, 1. junij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar