petek, 11. junij 2010

kitajsko zelje

nekaj osvežilnega za poletne dni. Priprava in kuhanje vam vzane le nekaj minut


Sestavine:
za 2 lačni osebi ~ kot samostojna jed

1/2 velike glave kitajskega zelja narezanega na trakce
1 večje korenje narezan na lističe
zelen del manjšega pora narezan na rezine
svetel del pora narezan za praženje
konzerva bambusovih vršičkov
1/2 paprike narezane na koščke
sojina omaka cca 2 veliki žlici svetle ter kanček temne za barvo po želji še 2-3 velike žlice sladko kisle omake

Postopek:

Vse sestavine si pred kuhajnem pripravite ter narežite! Svetel del pora prepražite na olju. Dodajte korenje, papriko in bambus ter pražite še cca 2 min
V vok stresite še zelje ter vse skupaj prelijte z sojino omako ter počasi mešajte. omako lahko dodajate tudi kasneje po okusu. Ko se zelje začne sesedat dodajte še zelen del pora ter po želji sladko kislo omako.

Ni komentarjev:

Objavite komentar