četrtek, 27. maj 2010

jagode oblite z čokolado



Nekaj dni nazaj sem obljubila, da bom napisala postopek za jagode oblite v čokolado ter čokoladne krogljice pa sem po pravici povedano kar malo pozabila. Lahko se zgovarjam na službo, namreč od ponedeljka naprej zopet hodim v službo.

torej...
Potrebujete:

500 g jagod
200 g čokolade bele ali črne
stiropor
zobotrebce

Postopek:
Čokolado stopite, najbolje v mikrovalovni z intervali po 30 sekund, vsakič vmes preverite če je že stopljeno, tako da z kitajsko paličico čokolado dobro premešate.

jagodo skozi zelen del napičite na zobotrebec, pomočite v čokolado ter zapičite v stiroporno podlago za toliko časa da se čokolada strdi. Po želji še dekorirajte z čokoladnimi črticami v drugi barvi čokolade.







Ko je čokolada strjena jagode položite v papirnate košarice oziroma na krožnik.






6 komentarjev:

  1. ..tole pa izgleda naravnost čudovito in fantastično! Sem zelo vesel, da so v Sloveniji kljub vedno večjemu pomanjkanju časa, še ljudje, ki se z navdušenjem ukvarjajo s takšnimi stvarmi! To je več kot pozitivno!
    Lp, Alen
    P.S. Tvoj blog je izjemen.;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Alen, lepo je slišati da kdo z veseljem pogleda moj blog.

    OdgovoriIzbriši
  3. VAV, VAV, in še enkrat VAV. Ful lepo, lepa ideja.

    Jaz bom pa za novo leto vsakemu naredila njegovo ime iz čokolade. samo nimam pa ideje kako bi to zavila. Imam idejo neko škatlico, samo ne vem kaj naj dam vanjo (pod čokolado)

    OdgovoriIzbriši
  4. kaj pa peki papir? pomoje bi bil super podlaga

    OdgovoriIzbriši
  5. Skor so mi učke na ekranu ostale. Vauuuu, tole bom naredila za sv. obhajilo. Zanima me, ali jagode počakajo 1 dan?

    OdgovoriIzbriši