sreda, 12. maj 2010

royal icing



Zadnjih nekaj dni kar naprej kot nora razmišljam kako naredit malo bolj fensi torto, ogledujem, nakupujem raznorazne stvari ... sedaj pa končno tudi izdelujem okraske :)

Danes sem naštudirala Royal icing maso za krasitev tort, mafinov in piškotov .

Sestavine:

sok 1/2 limone
cca 500 g sladkorja v prahu
1 beljak
poljubno barvilo za hrano

Postopek:

Beljak stepite z mešalnikom dodajte limonin sok, barvilo ter postopoma sladkor v prahu.
masa mora biti res gosta za izdelovanje rožic, drugače se vam bodo sesedale.
v kolikor imate problem s surovimi beljaki, ter v izogib salmoneli maso pripravite nad parno kopelijo



Izdelovanje rožic

Za izdelovanje rožic boste potrebovali peki papir, vrečo za krasitev tort in nastavek v obliki solzice ter žebeljček, za listke pa nastavek z 2 špicama kot je vidno spodaj na sliki.




Vsako rožico delajte na svojem koščku peki papirja, ki ga pritrdite na žebljiček s pomočjo kančka royal mase. Ko je rožica končana jo skupaj z peki papirčkom enostavno prestavite na pladenj kjer se bo posušila.









listki bodo imeli lepšo obliko če bo masa bolj redka kot za vrtnice in jih boste nanašali na okroglo površino



Tako pripravljeni okraski se obdržijo več tednov.











postopek izdelave vrtnic in listkov je lepo prikazan tukaj:
http://www.wonderhowto.com/how-to-buttercream-roses-leaves-317346/

marjetkic pa tukaj :

http://www.wonderhowto.com/how-to-daisies-royal-icing-cake-decorations-238549/





2 komentarja:

  1. Ojla. To sem iskala.
    Samo vidim da te roze se posusijo. Jaz bi rada buttercream recept, ameriski mi ne gre v racun ker navajajo njihove cudne sestavine. Imas ta recept mogoce? Bi potrebovala do juti. Ker bi rada da rozica ostane mehka da se zareze vanjo. Hvala!

    OdgovoriIzbriši