Sestavine:
paprika malo rdeče malo rumene narezana na kocke 1x1 cm
debel del listov kitajskega zelja narezan na kocke 1x1 cm
bučka narezana na manjše kocke
bambusovi vršički
ananas v konzervi -koščki
korenje narezan na lističe 1x1 cm
koruzni vršički narezani na 1x1 cm
1 omaka la choy
piščanec narezan na kocke
1 jajce in malo mleka
navadna moka
olje za cvrtje
Postopek:
vse sestavine si pripravite pred kuhanjem!
piščančje koščke pomakajte v mešanico zžvrkljanega jajca in 1/2 dl mleka in ga povaljajte v moki ter odlagajte na krožnik - NE en na drugega!- V izogib umazanim prstom uporabljajte kitajske paličice.
Piščanca v majhni posodici kjer je za 1 cm na debelo olja nahitro ocvrite ter ko je rahlo zlato pečen odcedite na papirnati brisački, ponovite tolikokrat da je ves piščanec pečen.
Vso zelenjavo v ponvi na malo olja nahitro popražite nato pa jo postopoma zalivajte z sokom ananasa iz konzerve dokler ni kuhana. Zelenjava mora ostat še vedno hrustljava.
v zelenjavo stresite omako la choy ter ocvrtega piščanca ter pokuhajte toliko da se piščanec in omaka dobro zagrejeta, postrezite z rižom
četrtek, 1. julij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Tudi ta recept smo preizkusili in jed je odlična! Hvala, Irena.
OdgovoriIzbriši