Sestavine
poljubne količine :
mleto meso za čevapčiče
malo kitajskega zelja nadrobno narezanega
malo naribanega korenja
vloženi sojini kalčki
česen
bambusovi vršički nadrobno narezani
kanček sojine omake
slab dl vode (ali manj odvisno od skupne količine mase ) zmešane z žličko moke in 1/4 jušne kocke
riževi krogi za spomladanske zavitke
olje za cvrtje
Postopek:
Mleto meso prepražite , dodajte zelenjavo in česen po okusu ter pražite še kake 2 minuti, zalijte z vodo kateri ste vmešali jušno kocko, sojino omako ter moko ter pokuhajte toliko da se zgosti. Nadev pred uporabo ohladite
liste namočite v vodi za 10 sekund, prestavite na kuhinjsko serveto in napolnite z nadevom. Zavite odlagajte na pomokano površino. Ocvrite do zlato rjavega
Ko so ocvrti so pa tako slastni da jih ni bilo časa pobližje poslikat :)
četrtek, 1. julij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Odličen recept. Zavitki so božanski!
OdgovoriIzbrišiŽivjo,
OdgovoriIzbrišimene pa zanima kje kupiš riževe kroge za ta zavitek.
Hvala
Neža
Oj..kupiš v vseh bolje založenih supermarketih pri nas
OdgovoriIzbrišisem sprobala recept in mi je bil zelo všeč. edino ko sem spekla zavitke so se lepli na serveto, testo je blo leplijivo. mogoče sem mela premalo vroče olje, dolgo pa jih nisem htela pečt, da se ne bi napli olja.je to krivo?
OdgovoriIzbrišiko so zavitki pečeni se ne lepijo več. verjetno si jih pekla prekratek čas
OdgovoriIzbriši