sobota, 30. junij 2012

Grahova kremna juha

Za 4-5 oseb

Sestavine:


1 manjša čebula
1 strok česna
cca 500 g graha
jušna kocka
sol
dl mleka
kisla smetana

Postopek:

Sesekljaj čebulo in jo popraži na malo olja. Ko porumeni dodaj strt česen in počakaj da zadiši
nato dodaj svež ali odtaljen grah ter praži toliko časa da začne lepo dišat. Zalij z vodo toliko da voda malo prekrije grah, dodaj kocko in kuhaj pokrito 20 minut.

spasiraj z paličnim ali mixerjem ter precedi skozi cedilo da odstraniš grahovo lupino. dodaj vsaj tako količino vode kot imaš grahove paste (lahko tudi malo več) , zalij z 1 dl mleka in po potrebi zagosti z žličko moke ali škroba katerega pred tem raztopiš v malo vode. Ko se primerno zgosti preveri okus in po potrebi dosoli ter postrezi z žlico kisle smetane.



Ni komentarjev:

Objavite komentar