torek, 26. april 2011

Beef chow fun- govedina z riževim testeninam


Zopet sem se po dolgem času lotila kitajske kuhinje. Odločila sem se da zopet pripravim nekaj novega. V zmrzovalniku sem imela malo mlade govedine zato odločitev ni bila težka.

Sestavine za 4 osebe:

200g širokih riževih rezancov(1,5-2cm) - jaz jih nisem imela zato sem uporabila kar klasične le nekaj mm široke rićževe rezance.

250g mlade govedine narezane na majhne rezine
srednje velika čebula
piksna sojinih kalčkov
malo sesekljanih zelenih listov pora ali mlade čebule - ni nujno
ostrigina omakaž
svetla sojina omaka
olje za pečenje

marinada za govedino:
4 jedilne žlice svetle sojine omake
2,5 jedilne žlice škroba
5 žlic vode
1 žlica sezamovega olja- lahko uporabite tudi navadno olje
3,5 žl pecilnega praška

V drobno narezano govedino zmešajte zgoraj navedene sestavine za marinado in pustite stati vsaj 20 minut. Lahko tudi par ur da se meso res dobro prepoji.

Postopek za pripravo jedi:


Govedino na malo olja in visoki temparaturi popražite toliko da je pečena in da dobi lepo rjavo barvo. To naredite v 3-4 porcijah dokler ne zmanjka mesa. Pečeno meso prestavljajte v posodico.

Riževe testenine skuhajte po navodilih iz vrečke ampak ne čisto do konca, bolj "al dente".

V voku ali večji ponvi segrejte malo olja in popražite čebulico. Da je ne prsmodite lahko vmes dodajate malo vode. Ko je čebulica prepražena dodajte odcejene sojine kalčke in jih čisto nahitro popražite.

Dodajte kuhane testenine in premešajte, po okusu prelijte z malo sojine in ostrigine omake. Če jed nima nekega okusa dodajte še malo ene ali druge omake.

Dodajte pečeno meso in zelen por ali mlado čebulo in premešajte in postrezite.Jed pride bolj "suha"se pravi nima veliko omake.

Naslednič bom pa vsekakor poizkusila dodat popražen na rezine zrezan korenček in bambus da bo jed malo bolj pestra

Ni komentarjev:

Objavite komentar