ker pire in juho znate verjetno vsi narest bom napisala recept samo za špinačo
cena za 5 oseb manj kot 1 €
če delamo špinačo iz kopiv
če delamo špinačo iz kopiv
Sestavine:
zmiksana špinača
kocka za juho
velika žlica moke
malo olja
poper
česen v prahu
mleko
kisla smetana
- jaz spomladi nabiram koprivove vršičke, ki so mnogo boljši kot špinača. pa še cenejše je vseskupaj:)
vršičke poparim v vreli vodi toliko, da padejo skupaj ter jih zmiksam v blenderju in zmrznem.
postopek:
v teflonski posodi na olju nahitro popražite mokico, nesme porjaveti
v popraženo moko stresite špinačo zmešano z nekoliko vode ter dobro mešajte z metlico
ko se zgosti dodajajte toliko mleka da nastane primerno gosta špinača
popoprajte, dodajte kocko, sol, čajno žličko česna v prahu in dobro premešajte
kuhajte 10 minut, nakoncu vmešajte še veliko žlico kisle smetane in postrezite z pire krompirjem
Ni komentarjev:
Objavite komentar