sreda, 3. februar 2010

špinača

Po dolgem času sem se spomnila na špinačo ki sameva v zmrzovalniku tako da je bila danes na jedilniku špinača z pire krompirjem ter goveja juhica z rezanci.

ker pire in juho znate verjetno vsi narest bom napisala recept samo za špinačo

cena za 5 oseb manj kot 1 €
če delamo špinačo iz kopiv



Sestavine:

zmiksana špinača
kocka za juho
velika žlica moke
malo olja
poper
česen v prahu
mleko
kisla smetana


- jaz spomladi nabiram koprivove vršičke, ki so mnogo boljši kot špinača
. pa še cenejše je vseskupaj:)
vršičke poparim v vreli vodi toliko, da padejo skupaj ter jih zmiksam v blenderju in zmrznem.

postopek:

v teflonski posodi na olju nahitro popražite mokico, nesme porjaveti
v popraženo moko stresite špinačo zmešano z nekoliko vode ter dobro mešajte z metlico

ko se zgosti dodajajte toliko mleka da nastane primerno gosta špinača
popoprajte, dodajte kocko, sol, čajno žličko česna v prahu in dobro premešajte

kuhajte 10 minut, nakoncu vmešajte še veliko žlico kisle smetane in postrezite z pire krompirjem

Ni komentarjev:

Objavite komentar