torek, 16. februar 2010
torta po moje
potrebujemo pekač z snemljivim obodom!
sestavine za testo
za okrogel model
3 jajca
125g sladkorja
150g moke
2 čajne žl pecilnega
postopek:
Jajca penasto vmešamo z sladkorjem.
Če hočemo res dobro testo to traja cca 10 min.
Dodamo moko skupaj z pecilnim praškom in dobro premešamo.
Testo vlijemo na pekač, ki je pred tem premazan z maslom ali oljem ter pomokan.
Pečemo na 160 stopinj dokler ni pečeno; preden vzamemo iz pečice preverimo z pletilko ali kitajsko paličico če je testo že pečeno. V kolikor je pečeno se na pletilko ali paličico ne prime nič testa.
Testo prerežemo na 2 ali 3 plasti ter pustimo da se ohladi.
sestavine za kremo
lonček mascarpone
ista količina vanilijevega jogurta
cca 1/2 l smetane
skok in lupina ene limone
100g sladkorja
postopek:
Mascarpone in jogurt zmešajte z limonino lupinico ter sokom.
Dodajte 100g sladkorja ter stepeno smetano.
Dobro zmešajte vse sestavine skupaj.
naj vas ne bo strah če krema ni najbolj kompaktna , čez čas se strdi
Potrebujete tudi poljubno sadje ter preliv za torte
na podlago kjer bo stala torta postavite prvo plast testa ter naokoli obod od pekača
testo z žlico previdno prelijte z vodo zmešano z malo sladkorja (po želji lahko dodate tudi nekoliko ruma)
namažite z 1/2 oziroma 1/3 kreme (odvisno koliko plasti testa ste naredili)
posujte z poljubnim sadjem ter prekrijte z nasledno plastjo testa
dobro pritisnite testo na kremo ter ponovite postopek v kolikor imate 3 plasti
zadnjo plast testa namočite in lepo premažite z kremo ter pustite cca 30 min počivati
oboda ne odstranjujte!
Skuhajte 2 preliva za torte po navodilih, ter najprej previdno nanesite z žlico eno tanko plast preliva čez celo torto ( zato da se vam krema nebo dvigala v preliv).
V kolikor boste imeli na vrhu torte sadje, ga hitro naložite na tanko plast preliva nato pa ostali preliv polijte preko sadja. Pustite da se preliv strdi, nato pa torto postavite za nekaj uric v hladilnik.
Preliv za torte lahko skuhate na osnovi soka, ki vam ostane od sadja .
Ko jo vzamete iz hladilika ji odstranite obod ter okrasite z smetano
Najprej po robu potegnite z nožom, da ločite torto od oboda.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar