torek, 7. februar 2012

MERMEZ - nekaj tunizijskega podobnega golažu ;)















sestavine:

200g mesa piščanca ali ovčetine
100 g kuhane čičerike ali 1 konzerva
500g svežega paradižnika
200g čebule
paprika narezana na večje kose
1jž paradižnikovega koncentrata
tebel mešanica začimb ali 4 tunizijske začimbe: koriander,carvin, česen in paprika v prahu
ščepec cimeta
žlica coffee harissa - to je neka pasta z čilijem jaz sem jo izpustila
malo olivnega olje
sol in poper

postopek:

Popraži sesekljano čebulo, dodaj paradižnikov koncentrat in še malo popraži.
Dodaj meso,kuhano čičeriko in na manjše kose zrezan paradižnik .
Po občutku začini ter med kuhanjem dodajaj vodo ko je začne primankovat.
Kuhaj toliko časa da je paprika kuhana, vendar ne razkuhana.

postrezi z polento, kus kusom ali kruhom


Ni komentarjev:

Objavite komentar