torek, 21. februar 2012

Kvinoja po špansko




















danes je bila na meniju še ena super jed iz kvinoje, priporočam vsem navdušencem nad tem žitom :)

sestavine
(za dve osebi):

1 šalica dobro sprane kvinoje
malo olja za praženje
srednje velika čebula, sesekljana
1 piščančji zrezek
malo česna
1čž čili ali paprika v prahu
1/2 čž origana
peteršilj
cca 100g graha - lahko več ;) jaz ga na pol skuham v naprej
dobra žlica koruze
en korenček nariban na kolutke

2 šalici jušne osnove ali voda in kocka
poper in sol če je potrebno

Postopek:

na olju napol popražite čebulo, dodajte na koščke narezan zrezek in malo popecite, dodajte česen ter papriko ali čili, ko zadiši dodajte sprano kvnojo in pražite 3-4min

dodajte paradižnik, ter jušno osnovo začinite z origanom in peteršijem. in kuhajte še cca 20 minut. cca 10 minut pred koncem dodajte še napol kuhan grah, koruzo in korenje, po potrebi začinite z soljo in poprom.




Ni komentarjev:

Objavite komentar