nedelja, 12. februar 2012

zelenjavna "rižotka" z ajdovo kašo















za spremembo sem se lotila pripraviti jed iz ajde, kljub temu da sem se je vztrajno branila ker mi ne odgovarja najbolj njen okus :) jed je ratala presenetiljivo užitna



Sestavine :

150 g Ajdove kaše
olje
70 g kuhanega graha
50 g čičerike iz konzerve
2 izkoščičeni in nakoščke zrezani piščančji bedri brez kože
1 paprika
1 čebula
sol, poper, origano


postopek:

Na olju hitro prepražimo čebulo . ne rabi porjaveti
Dodamo meso in pražimo dokler meso ni popečeno, vmes dodajamo po malo vode da se čebula ne prismodi.
Dodamo na večje koščke zrezano papriko ter začinimo in dušimo da se paprika malo pokuha. Dodamo ajdo in pol litra vode kuhamo pokrito vmes malo premešamo.
Ko ajda vpije vso vodo je najverjetneje že kuhana. Na koncu dodamo kuhan grah in čičeriko.

zadeva je kar dobra, če gledam na to da sploh nisem nek ljubitelj ajde, mogoče bi naslednič spremenila to da bi ajdo skuhala ločeno v veliki količini vode, nato vodo odlila in ajdo čisto nakoncu dodala ostalim sestavinam.


Ni komentarjev:

Objavite komentar