ponedeljek, 11. januar 2010

kislo pekoča juha


kislo pekoča juha... vidt je mal grozna ampak taka pač je :)

za 5 oseb cca 2€


sestavine:

malo piščančjih prsi čisto drobno sesekljanih
shitake mushrooms/ poljubno
1 jž sojine omake
goveja juha oziroma voda z 1 kocko
1jž riževga kisa
1jž rjavega sladkorja
1jž limoninga ali limetinga soka oziroma
1 majhen korenček čisto na drobno zrezan ali nariban
malo bambusovih vršičkov drobno sesekljanih
1 jajce dobro zžvrljano
tipiokina moka za zgostitev ... po okusu nekje 1-2 žlici
juha mora ratat sluzasto gosta

postopek:

1. tipioko zmešaj v šalici vode ter dodaj sojo in govejo juho.
2. vse skupaj postavi na ogenj in zavri, po potrebi še malo zgosti.
3. dodaj piščanca malo soli, gobe,korenje, bambus, kis, sladkor in limonin sok .
jajce zmešaj in ga postopoma med mešanjem vlivaj v juho
4. kuhaj še 5 minut in to je to.

4 komentarji:

  1. Zanima me, za kakšno količino juhe je ta recept (približno v litrih)?

    OdgovoriIzbriši
  2. hmmm pomoje sem je skuhala okoli 1,5l ali celo več (tko za 5 oseb je je bilo več kot dovolj)

    imam v navadi da količine prilagajam temu koliko je oseb na kosilu tako da ne merim koliko česa dam v jed.

    v kolikor bi prišla pregosta ali preredka se lahko razreči ali pa zgosti z še malo moke.
    Če ima preblag okus se pa doda še malo sojine omake.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj pomeni JŽ (npr. 1 jž rjavega sladkorja)? Hvala za odgovor :)

    OdgovoriIzbriši
  4. JŽ- jedilna žlica

    OdgovoriIzbriši