torek, 12. januar 2010

Opor Ayam- Coconut Chicken Curry

Za moj prvi podvig indijske kuhe sem si izbrala precej enostaven recept ki me je nadvse navdušil. Enostavno za pripravit in slastno za pojest :)

za 5 oseb cca 6,5€



sestavine :

• piščančje meso zrezano na poljubne kose
• 1/2 limone ali limete
• 1 zrezana ćebula
• 1 strok česna
• 1kavna žlička kurkume
• nekaj zrn koriandra /zdrobljeno
• malo mlete kumine
• 1 žlica mletih oreščkov / arašidi
• 1 čajna žlička ingverja
• malo popra
• ena piksna kokosovega mleka
• arašidovo in navadno olje za pečenje mesa
• 1 čajna žlička soli / po želji manj
• 1 žlica rjavega sladkorja
• malo laos začimbe
• limonina/ limetina lupinica- malo


postopek:

1/ piščanca natrite z limeto vsak kos posebej in ga popecite na olju na vsaki strani recimo 5 min nato ga umaknite z posode

2/pripravite si v posodo za miksanje z paličnim mešalnikom česen arašide ingver čebulo koriander kumino 1/2 kokosovega mleka zmiksajte v gladko maso

če nimate paličnega pa drobno seseklajte , pomoje bi blo isto ok

3/ narejeno omako zlijte na olje kjer se je peklo meso in malo pokuhajte dodajte ostale sestavine in ostalo kokosovo mleko ter meso vse skupaj pokrito kuhajte še 20 min



postrezite z kuhanim rižom

Ni komentarjev:

Objavite komentar