sreda, 13. januar 2010

kitajska zelenjava z mie testeninami

Današen recept je čisto osnoven.
Zelenjavo poljubno dodajajte ali odvzemajte. lahko pripravite z popečenim mesom, rakci ali tofujem , namesto testenin lahko postrežete z rižom...

za 5 oseb cca 3,5€


sestavine :

korenček zrezan na trakce
paprika narezana na trakce (najlepše če je različnih barv)
por narezan na trakce ( čimbolj zeleni deli lepše pride do izraza)
kitajsko zelje narezano na trakce
bambus in vloženi storžki od koruze
mu err gobe
malo ingvera en strok česna in 1/2 čebule
olje
sojina omaka
ostrigina omaka
teriaki omaka
mie rezanci
tipiokina moka

količine so čisto poljubne , od tega kaj imate raje in za koliko ljudi kuhate, brez problema
lahko kaj izpustite

postopek:
Vse sestavine si najprej pripravite in zrežite!
V voku na vročem olju popražite ingver česen in 1/2 čebule.
Dodajte korenje in pražite kaki 2 minuti.
Dodajte papriko in pražite še kako minuto.
Dodajte bambus in koruzo ter gobe.
proti koncu dodajte še por in zelje in zalijte z omako ki ste jo naredili iz:

Skodelico vode zmešajte z vsake omake kako žličko ter ne preveliko žlico tipiokine moke ali pa kupite v trgovini že pripravljeno mešanico za kitajsko omako.
Kuhajte še kako minuto toliko da se omaka zgosti.

Skuhajte mie rezance po navodilih z embalaže ter jih zmešajte z omako.

Ni komentarjev:

Objavite komentar