četrtek, 7. januar 2010

pad thai

V tajski restavraciji sem pred kratkim jedla pad thai ki me je tako navdušil da sem ga morala skuhat tudi doma. rezultat ... ma boljše kot v restavraciji :)

za 5 oseb cca 7€



Sestavine:
piščančje meso (1 prsa)
ostrigina omaka
2 jž rjav sladkor
sesekljana majhna čebula
poper in čili
svetla in temna soja
česen
sojini kalčki
2 žl kisa
jajce
arašidovo olje
mleti arašidi
por
kitajsko zelje
riževi rezanci



postopek:

Vse sestavine si najprej pripravi!

Na olju (arašidovem) hitro prepraži česen sesekljano čebulo(majhno ali pa šalotko).
Dodaj piščančje meso meso zrezano na kocke ali rakce in ga opeči na visoki temepraturi.

Dodaj jajce in ko zakrkne ga zmešaj in primešaj še ne razkuhane riževe testenine ki so se pred tem namakale 10-15 min v vroči vodi .

Vse skupaj začini z začimbami /soja, ostrigina omaka po želji, 2 žl sladkorja, 2 žl kisa, poper čili ter dobro premešaj.

Če testenine še niso čisto kuhane praži toliko, da se dokonca skuhajo ter po potrebi dodajaj čisto po malo vode.

Na koncu dodaj zelje, kalčke in por ali stebelca mlade čebule ter dobro premešaj in pusti na štedilniku še slabo minuto.

postrezi posuto z mletimi arašidi in rezino limete ki se jo pokapa preko jedi ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar