za 5 oseb cca 4,5€
sestavine:
500 g mlada govedina narezana na tanke rezine
1 majhna čebula
2 por ali mlada čebula narezana
1 korenje na majhne rezinice
2 koščka česna
1 1 jž ingverja sesekljanega
2 žl sojine omake
poper
tipiokina moka
olje za cvrtje
za omako:
1 jž ostrigine omake
1 jž svetle soje
2 jž temne soje
1 jž rjavega sladkorja
½ čž popra , po želji - jst sm to definitivno izpustila
½ jž sezamovega olja
1dl vode
postopek:
Zreži meso na tanke rezine.
Mariniraj z 2 jž sojine omake in malo popra za 30 minut .
Meso potresi z 1 jž tipiokine moke in dobro premešaj.
Zmešaj sestavine za omako in jih postavi na stran.
V ponvo vlij za prst na debelo olja in v vročem olju nahitro ocvri meso da dobi temnejšo barvo 1-2 minute nato ga poberi ven na papirnato servetko da se odcedi/ meso cvri v več porcijah po malo.
Odlij večino olja in ga spravi za kasneje .
V ponev kjer je ostalo le malo olja spraži sesekljan ingver in česen , dodaj korenje in čebulo ter praži še 1 min .
Dodaj omako in zavri. dodaj ocvrto govedino in pokuhaj toliko da se omaka malo zgosti .
Na koncu potresi z porom ali mlado čebulo in pokuhaj še za 1/2 do 1 minuto.
postrezi z rižom
olje od cvrtja recimo porabi pri pečenju riža.
Bo treba probat.Zgleda super :)
OdgovoriIzbriši