ponedeljek, 11. januar 2010

pečen riž

Pečen riž je lahko samostojna jed kot rižota ali pa kot dodatek k mesu

za 5 oseb kot samostojna jed cca 3,5€


Sestavine:

3 šalice riža (izberite takšnega, ki se ne razkuha!)
sojina omaka po želji
olje - lahko ostanek od mongolskega mesa
1 majhna čebula
1 korenček
malo bambusa
1 paprika , lahko malo rdeča in malo zelena
1 skodelica zrazanega pora raje čimbolj zelen del
1 jajce spečeno v omleto in razrezano
uporabi olje od mongolskega za pečenje


Postopek:

Vse sestavine najprej pripravi!
Skuhaj riž .
korenje razreži na tanke rezine.
Čebulo, papriko in por nareži na drobne koščke.

V posodo/vok vlij olje,ko je vroče dodaj čebulo, jo nekoliko popraži, nato dodaj še drugo zelenjavo. Peci še dve minuti. dodaj riž in jajčno omleto ter zalij z sojo katero dodajaj po okusu , po potrebi še dosoli in dobro premešaj, malo popeci in stvar je gotova.

Ni komentarjev:

Objavite komentar